Gudstjenester i desember

Publisert: 21.11.2019

Nå nærmer det seg snart åpning av Olavskirken på Avaldsnes.

Kirken har blitt restaurert for ca 30 millioner kroner og arbeidene har pågått siden sommeren 2018. I desember feirer vi alle gudstjenestene i adventstiden på Avaldsnes menighetshus - Karmel, men 16. desember starter flytteprosessen inn i kirken igjen, og på selveste julaften åpner vi dørene for første gang til gudstjeneste klokken 13.30, 15.00 og 16.30. Se egen sak om åpningen og åpningsprogrammet her på sidene.

I desember skulle vi normalt hatt trosopplæringstiltaket Lys våken for 6. klassinger, men på grunn av at kirken er stengt blir dette utsatt til tidlig i 2020. 1. søndag i advent kommer i stedet Gand kirkekor på besøk i forbindelse med et samarbeidsprosjekt med koret vårt Keryx. Sammen synger de utdrag fra Arne Dagsviks julekantate I denne søte juletid, og på salmeplanen står flotte adventssalmer som Tenn lys, Rydd vei for Herrens komme og Mens frost og vintermørke rår. Hele julekantaten til Dagsvik blir fremført 1. desember kl 19.00 i Gand kirke i Sandnes.

2. søndag i advent - 8. desember - blir det gudstjeneste med dåp og nattverd, og her deltar håndbjelleklubben Klara. 3. søndag i advent - 15. desember - er det lysmesse med årets konfirmantskull som medhjelpere og aktører i gudstjenesten. Korene Testimonia og Credo deltar med sang. 4. søndag i advent  - 22. desember - har vi flyttet alt liturgisk utstyr til kirken, og det blir derfor ikke gudstjeneste denne dagen.

Julaften, 1. juledag, romjulssøndag og nyttårsaften blir det igjen gudstjenester i Avaldsnes kirke!