Kirken gjenåpnes - og vi feirer!

Publisert: 23.12.2019

Olavskirken på Avaldsnes har vært gjenstand for et større restaureringsprosjekt i perioden juli 2018 til desember 2019. I hele 2019 var kirken stengt, og gudstjenester og begravelser måtte legges til andre steder, som f.eks. Avaldsnes menighetshus - Karmel og Torvastad kirke. Nå er prosjektet over, og vi gleder oss over å vise den frem igjen!

I uke 4, fra søndag 19. januar til søndag 26. januar feirer vi kirken med disse arrangementene - alt finner sted i Olavskirken:

Søndag 19. januar kl 11.00: Festgudstjeneste ved Helge Gaard, Lars-Tore Anda, Ingrid Berg Tobiassen og Arnfinn Tobiassen m.fl. Sang ved felleskor - er du interessert i å bli med å synge kontakter du Arnfinn Tobiassen på mob 41528810 eller epost at@karmoykirken.no

Tirsdag 21. januar kl 17.00 og kl 18.00: Ivar Skippervold kommer på Supertirsdag. Han har med seg både dukker og sang, og kan i tillegg trylle! Du får også høre historien om St. Ansgar i møte med vikingene, og om den aller første kirka i Norden. Ivar kommer til å lære barna noen bibelviser, og han vil synge noen sanger alene. Gratis inngang.

Onsdag 22. januar kl 19.30: Salmekveld med Helge Gudmundsen, kjent fra «Salmer til alle tider» i NRK P1 og NRK P1+. Hans største opplevelse fra 29 år i NRK er likevel
«Salmeboka minutt for minutt». Direktesendt sakte-TV der 899 salmer ble sunget av kor, solister og forsamling. Det tok 60 timer å komme seg igjennom salmeboka. Når han nå kommer til Avaldsnes vil han fortelle litt om hva som skjedde i Vår Frue kirke i Trondheim for 5 år siden, men først og fremst gleder han seg til å fortelle om salmene som kor og forsamling skal synge i den gamle og ærverdige Olavskirken. Korene Keryx, Credo (dirigent Arnfinn Tobiassen), Scala (dirigent Håkon Areklett) og Kvalavåg musikkor (dirigent Anne-Lin Ytreland) deltar sammen med diverse musikere.

Torsdag 23. januar kl 19.30: Misjonskveld med Berit Espeset. Hun er nå pensjonist, og har tidligere vært misjonær i Brasil og sokneprest i Sørnes menighet på Sola.
Tema: Hvorfor er det viktig for en menighet å drive misjon? Hun brenner for dette temaet, og vil også gi oss noen glimt fra en tur til Brasil i november 2019. Det blir fine allsanger og musikk ved Anne Dysjeland Rød, Geir Magne Fossmark og Arnfinn Tobiassen, og vi vil også vise noen små filmglimt fra vårt prosjekt i Thailand. Gratis inngang. Kollekten ved utgangen blir delt mellom våre to misjonsprosjekter i henholdsvis Thailand og Brasil, prosjekter som er drevet av Det norske misjonsselskap (NMS).

Søndag 26. januar kl 11.00: Familiegudstjeneste i kirken ved Lars-Tore Anda

Søndag 26. januar kl 19.30: Konserten Piper og luft #1 med organistene Lars Inge Tjøstheim, Øystein Bredal, Ingrid Berg Tobiassen, Arnfinn Tobiassen, Marte Didriksen, Harald Helland og Paul Leithaug. Konsertvert: Geir Toskedal. Billetter kr 150 på Ticketco og i døren fra kl 19.00.

Søndag 16. februar kl 19.30: Konsert med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen. Billetter kr 250-300 på Ticketco og i døren fra kl 18.45.

Onsdag 4. mars kl 19.30: Fremføring av kirkespillet Livstreet med koret Keryx, dirigent Arnfinn Tobiassen, Maria Karpinets (obo), Lars Inge Tjøstheim (piano), Christian Welde (synth) og Dario Passera (perkusjon). Billetter kr 200 på Ticketco og i døren fra kl 19.00.