Karmøykirkene sponser orgelundervisning i Karmøy kulturskole


Visste du at Den norske kirke i Karmøy de siste årene har sponset orgelelevene i Karmøy kulturskole med ca 2.000 kr av kulturskoleavgiften? 

to jenter sitter på gulvet og snakker sammen

Helt siden 2017 har orgelelevene i Karmøy kulturskole, gjennom sitt medlemsskap i Orgel- og håndbjelleklubben Klara, fått tilbud om en halvering i kulturskoleavgiften som i skoleåret 2022/23 ligger på vel 4.200 kroner. De søker om plass på ordinært vis på nettsidene til Karmøy kulturskole, og når de har fått plass får de også tilbud om medlemsskap i Orgel- og håndbjelleklubben. Denne søker så om støtte fra de lokale menighetsrådene samt Karmøy kirkelig fellesråd på til sammen kr 2.000 pr elev, en støtte som har blitt gitt hvert år til nå. 

- Å satse på orgelundervisning er viktig både fordi vi har så mange flotte orgler i kommunen, men også fordi det å spille orgel kan tidlig føre til muligheter å få spille foran folk. Spesielt gudstjenestene våre gir gode muligheter, der man tidlig kan delta både med salmespill og fremføring av repertoar, sier Ingrid Berg Tobiassen, orgellærer i Karmøy kulturskole og kantor i Torvastad menighet. 

 

Tilbake