Juleevangeliet 2019


Erna Solberg, Gjert Ingebrigtsen, Olav Thon og Andrea Bræin Hovig er med på å lese juleevangeliet for Den norske kirke, i en film som lanseres 16. desember.Erna Solberg, Gjert Ingebrigtsen, Olav Thon og Andrea Bræin Hovig er med på å lese juleevangeliet for Den norske kirke, i en film som lanseres 16. desember.

– Juleevangeliet er kalt verdens vakreste fortelling, som griper oss fortsatt. Med denne filmen vil kirken vise at juleevangeliet er like aktuelt i dag som for 2000 år siden, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Deltakerne i filmen har på ulikt vis vært aktuelle i nyhetsbildet og samfunnsdebatten i 2019. Og to har begynt i første klasse. Statsminister Erna Solberg åpner filmen med å lese de to første versene, og hun får følge av en rekke mennesker som på hver sin måte har berørt, vekket eller utfordret oss i året som har gått.

– Juleevangeliet er ingen idyllisk fortelling. Den handler om at Gud blir menneske, Gud blir den mest sårbare av oss. Et nyfødt barn, født av en ung, fattig og sikkert livredd mor. Slik kom Gud til verden. Det var neppe vakkert og idyllisk. Heller kaldt og hustrig og skremmende. Fortellingen om dette barnet lever fortsatt. Den forteller om håp i en såret verden. Verden trenger juleevangeliet, fastslår kirkerådets leder.

 

Disse er med i filmen:

Erna Solberg: Statsminister.

Gjert Ingebrigtsen: Friidrettstrener og syvbarnsfar. Kjent også for nordmenn gjennom «Team Ingebrigtsen», hvor også sesong 3 har vært en suksess på NRK i høst.

Torstein Lerhol: Fylkespolitiker, lektor og avdelingsleder i Stendi. Ga ut boken «hemningsløs» i april 2019.

Tale Maria Krohn Engvik: Hele Norges helsesøster "Helsesista" gjennom Snapchat. Ga ut boken «#vågåvære i 2019.

Ellen Arnstad: Forfatter av "Alt du ikke ser. Livet med Joachim".

Andrea Bræin Hovig: Skuespiller, sanger og barnebokforfatter. I år er hun aktuell med den kritikerroste filmen «Håp».

Olav Thon: Eiendomsutvikler, hotellkonge og turelsker. Giftet seg i sommer.

Trude Jacobsen: Grunnlegger og generalsekretær i hjelpeorganisasjonen «Dråpen i havet».

Bjørn Einar Romøren: Tidligere skihopper som sto frem og fortalte om sin kreftsykdom i 2019. Han fikk også en datter i år

Ea Baklund: Skoleelev og samfunnsdebattant. Sto frem på kvinnedagen og protesterte mot trakassering og nedsettende seksuelle bemerkninger i skolen.

Erlend Elias Bragstad: Kjendisstylist, make-up-artist, frisør og foredragsholder, jobber også med samisk design og mote. Ga ut boka «Fra Tysfjord til Tigerstaden» i 2019.

Sophia Fanuel Kassahun og Wilma Rye-Holmboe Tsemane er 6 år og begynte på skolen i 2019.

Annika Larsen, brigadeprest i Forsvaret. I 2019 har hun blant annet vært stasjonert i Irak.

Gunnar Stålsett, biskop emeritus. Han var biskop i Oslo 1998−2005. I november/desember vakte det stor oppmerksomhet at en ureturnerbar asylsøker var ansatt av Stålsett.

Mer om filmen og menneskene som bidrar: https://kirken.no/juleevangeliet2019

Les mer om julen og juleevangeliet

Velkommen til en kirke nær deg!
På kirken.no kan du enkelt søke deg fram til kirken / menigheten der du bor - eller der du skal være i julen.

Tilbake