Flott oppstart for orgel- og håndbjelleklubben Klara


Orgel- og håndbjelleklubben Klara ble startet høsten 2017, med mål om å berike gudstjenester med håndbjelle- og orgelmusikk, og å gi barn og unge meningsfulle musikalske og liturgiske oppgaver. Søndag 15. oktober deltok to av klubbmedlemmene på gudstjenesten i Avaldsnes kirke. Marte (11 år) og Andreas (9 år) akkompagnerte menighetssangen på salmene "Syng for Herren, sol og måne" og "Intet er vårt, alt er ditt", samt leddene Kyrie (musikk Tore Aas) og Sanctus (musikk av Egil Hovland). Selv om de kanskje var litt nervøse på forhånd, gikk det kjempefint da de akkompagnerte menigheten som bestod av ca 150 mennesker. 

Klubben er oppkalt etter Klara Johannessen, Avaldsnes menighet sin legendariske organist i perioden 1929-1948. Johannessen var viktig både som organist, samler av lokale folketoner og komponist, og var blant annet den musikalske opphavskvinnen til hele tre kantater, hvorav en ble skrevet til 700-årsjubileet for Avaldsnes kirke i 1950.
Orgel- og håndbjelleklubben tar i mot nye medlemmer i alderen 5-18 år, og er åpen for barn fra hele Karmøy. Klubben er medlem av Ung kirkesang. Ta kontakt med kantor Arnfinn Tobiassen på telefon 41528810 eller epost arnfinn.tobiassen@karmoykirken.no for å få mer informasjon.

Tilbake